Je bent financieel adviseur en bent in het bezit van een of meerdere beroepskwalificaties. Om deze beroepskwalificaties te onderhouden en ervoor te zorgen dat je je adviesbevoegdheid niet verliest, moet je iedere PE-periode je PE-examen(s) halen.

We zitten momenteel in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Je hebt dus tot 1 april 2022 de tijd om je PE-examen(s) te halen. Haal je je PE-examen(s) niet voor deze datum, dan verlies je je adviesbevoegdheid en mag je niet meer adviseren binnen jouw vakgebied. 

Erkend exameninstituut
Hoffelijk is een erkend exameninstituut met meer dan 55 examenlocaties verspreid door heel Nederland. Dit betekent dat er altijd een locatie bij jou in de buurt is. Naast onze vaste examenlocaties, bieden we ook de mogelijkheid om te examineren in onze Examenbus

Het resultaat
Binnen 48 uur na het afleggen van je PE-examen ontvang je van DUO de uitslag. Na het succesvol afronden van je PE-examens ben je ook tijdens de volgende PE-periode adviesbevoegd binnen je vakgebied.

Let op: Je legt je PE-examen af om je eerder behaalde Wft-diploma('s) periodiek te onderhouden. Ben je nog niet in het bezit van een Wft-diploma? Ga dan naar het Wft-examen.